De agenda van KIA zomer 2018 De agenda van KIA zomer 2018

KUNST IN ANTENNE
De zomertijd is gearriveerd. Ook dan is in gebouw Antenne veel moois te zien. Na een goede zondagse preek smaakt het kopje koffie in de Antenne altijd lekker, is het gezellig met elkaar daar in contact te komen! En… is er ‘Kunst In Antenne’, om er samen naar te kijken, over te praten, te genieten.
‘DE AGENDA VAN KIA’

Tot maandag 16 juli zijn de prachtige schilderijen van Jaap van Wijk uit Epe te bewonderen.

Maandagavond 16 juli, 19.30 uur: inleveren werkstukken voor de nieuwe expositie ’STEEKJE LOS’. (maandag 24 september, 19.30-20.00 uur moet alles uitgeruimd worden).

EXPOSITIE ‘STEEKJE LOS’: doet u mee? Wat vragen wij van u?
Naaldkunst, borduurkunst, is van alle tijden, wij schreven er al eerder over. In musea, kastelen en buitenhuizen hangen de prachtigste borduurwerken. Van religieuze afbeeldingen tot belangrijke momenten. Bij geboorte, huwelijk en dood werden prachtige kunstwerkjes geborduurd. In de ‘mooie kamer’ van grote boerenhoeven hingen borduurwerken die boer en gezin ‘tot nadenken’ moesten stemmen. Die de ‘Genade Gods’ in de mooiste kleuren en patronen verbeelden.
Die steekje voor steekje, dag in dag uit, gemaakt zijn. De diepgang van deze naaldkunst is zeker gelijk aan die van prachtig schilderijen. Toch krijgen die laatsten vaak meer aandacht. En natuurlijk de merklap, die ontbrak ook niet.
Ook bij u thuis hangen, of liggen ergens opgeborgen, misschien de mooiste borduurwerken. Van ‘schilderij-formaat tot Bijbellegger’.
WIJ VROEGEN EN VRAGEN: BRENG DIE ‘BORDUURWERKEN’ NAAR ANTENNE OPDAT WIJ IN DE NIEUWE EXPOSITIE ‘STEEKJE LOS’ DAAR MET ELKAAR VAN MOGEN GENIETEN.
“Alles” mag, groot, klein, nieuw, oud. Tip: is er een mooi verhaal aan verbonden zet dat op schrift en lever dat tegelijk in! Dat maakt het nog boeiender.
Is het ingelijst zorg dan voor deugdelijke ophang. Aan de achterkant een ophangdraad over de breedte. (Zoals je ook bij een ingelijst schilderij ziet). Klein werk exposeren we in de vitrines.

Maandagavond 24 september, tussen 19.30 en 20.00 uur: foto’s inleveren voor het Fotoproject Willem Veldkamp in Antenne. De deelnemers aan dit project worden door Willem op de hoogte gehouden van ‘hoe en wat’ en kunnen met vragen bij hem terecht. De officiële opening van dit fotoproject staat gepland op 28 of 29 september. Verdere berichtgeving hierover tegen die tijd in blad Antenne.

Voor begin 2019 staat een mooie expositie met werk van Sita de Winter gepland. Leuk om alvast te weten.
Een hele fijne zomerperiode! Namens KIA, Wim Geerts

Basiscatechese