Studiekring “Verbonden en vervreemd” van Wim Dekker Studiekring “Verbonden en vervreemd” van Wim Dekker

De stemmen zijn geteld door de notaris en het boek dat we de komende periode gaan behandelen is dat van Wim Dekker geworden: "Verbonden en vervreemd". Hoe kunnen wij in onze seculiere, pluralistische cultuur nog over God spreken? En welke boodschap hebben we dan? In zijn bekende rede op de Areopagus citeert Paulus de heidense dichter Aratus. Dat lijkt even een brug te slaan naar zijn hoorders.
Wanneer hij echter begint over Jezus en de opstanding, haken de meesten af. Waarom vertelt hij zo'n heftig, tegendraads verhaal? Om Paulus' boodschap te durven delen met onze tijdgenoten, zullen wij er eerst zelf door geraakt moeten worden, zo is de opvatting van Dekker. De eerste ochtend van deze studie- en gesprekskring staat gepland.
Daar ik nu op de woensdag werk voor de KRO gaat die ochtend helaas verloren, maar graag nodig ik belangstellenden uit voor dinsdagochtend 9 oktober tussen 9:30 en 11:00 uur. Locatie is een zaal in Antenne. Wees van harte welkom.

De volgende bijeenkomsten van de studie- en gesprekskring zijn voorlopig gepland op 6 november, 4 december2018 en 8 januari, 5 februari, 5 maart 2019. We willen de afsluitende bijeenkomst in april de schrijver Dekker uitnodigen.
Opgave voor de studiekring van de Regenboogkerk graag zo spoedig mogelijk bij Ds. Sjoerd Muller, of

Sectie 5 beraad
datum en tijdstip 19-09-2018 om 14.00 uur

Exspecto
datum en tijdstip 22-09-2018 om 18.30 uur

ochtenddienst
datum en tijdstip 23-09-2018 om 9.30 uur
In de God van de Bijbel geloven en in zijn Koninkrijk verrijkt ons leven. Soms zou je dat bijna vergeten, door de negatieve benadering en onverschilligheid in onze moderne samenleving. We zijn schatrijk! Bij de start van het nieuwe seizoen doet het goed dat samen te vieren. In de dienst lezen we over de schat in de akker en een parel van grote waarde (Mattheüs 13). We proberen daar zelf woorden aan te geven. Wat maakt geloven zo waardevol?
Beide predikanten gaan in de dienst voor. meer details

zondag 3 juni 2018