Week van gebed voor de eenheid 20 -27 januari Week van gebed voor de eenheid 20 -27 januari

“Zoek het recht en niets dan het recht”.  Deze tekst uit Deuteronomium 16 staat dit jaar centraal in de Week van Gebed voor de eenheid. Christenen uit Indonesië hebben hierbij materiaal aangedragen. Zij zien om zich heen dat de samenleving in hun mooie land uiteen dreigt te vallen.
Daarvoor zijn economische redenen aan te voeren en religieuze. De kerken hechten daarom veel waarde aan oecumene en aan contacten met andere godsdiensten. Samen proberen zij de vrede te bevorderen en mensen in nood te helpen.
Wij leven in een ander deel van de wereld. Toch worden ook wij dichtbij en veraf met onrecht geconfronteerd. Zo gaan we dit jaar o.a. bidden voor slachtoffers van mensenhandel, mensen die in armoede leven, mensen die zichzelf niet durven zijn…   Meer hierover is te lezen in een begeleidend boekje.
Bidt u mee? Er zijn drie bijeenkomsten in Epe:
maandag 21 januari in gebouw Antenne, Regenboogkerk
woensdag 23 januari in de Goede Herderkerk
vrijdag 25 januari in de Sionskerk.
Iedere bijeenkomst is van 18.30 tot 19.30 uur.  We lezen in de Bijbel, zingen enkele liederen en er is gelegenheid om hardop te bidden, dan wel hierbij aanwezig te zijn.
De bijeenkomst in onze kerk zal ik ook dit jaar samen met Marianne van Dokkum voorbereiden.
Ds. Van de Wetering

Exspecto