Wandelen met God

In de maand november hebben gemeenteleden uit verschillende kerken samen met Cees en Nelly van Brugge schilderijen gemaakt bij het thema ’Wandelen met God’.
Vooraf gingen we met elkaar in gesprek: wat roept het thema bij ons op?
Ter inspiratie lazen we onderstaande tekst:

Wandelen met God.
Henoch is de eerste mens van wie dat gezegd wordt.
En Henoch wandelde met God (Genesis 5: 24)NBV: ‘leefde in nauwe verbondenheid met God’.
En dan is hij er niet meer, God nam hem weg. Daar zit iets in wat jaloers maakt… Intimiteit?

Wandelen met God, dat beeld komt in de bijbel steeds weer terug. Het geeft aan geloven een stuk dynamiek, beweging. Geloven is bepaald  geen standpunt.
Wij geloven in een God die gezegd heeft: ik zal er zijn. Soms ook vertaald met: ik ga voor je uit. Denk aan Israels reis naar het beloofde land.
Een reis waarvan aspecten ook in ons leven terug te vinden zijn, want ook wij ervaren iets van een verlangen naar onze ware bestemming.
Toch is dat niet alleen toekomst. Er zijn onderweg al kostbare momenten!

In de Pelgrimpsalmen, zoals bijvoorbeeld, Psalm 121 klinkt dat ook door, een mens is onderweg naar de tempel het heiligdom, om God te ontmoeten, maar die route krijgt ook iets van een stukje levensweg en op die weg heeft hij ook ervaringen met God.

Wij wandelen naast elkaar
    de Vader en het kind.
    Ik zie Hem niet, maar Hij
    is mij zó dicht nabij
    als geen op aarde ooit was.  (Ida Gerhardt)
                          -.-.-.-

Neem de tijd om eens stil te staan bij een schilderij en ontdek hoe u zelf onderweg bent met God!

Moge God, die onze wegen kent, en de plaatsen waar we uitrusten,
bij ons zijn in onze taak op aarde en het goede nieuws zijn dat we delen
en ons op de eeuwige weg leiden.             (Zegenbede als uitgesproken op Iona)

Goede reis!